18. Jun 2018
Balance

Ženska je danes res vse. Še najboljše da začnemo z bor mašino okoli hodit v eni roki in z urejenimi nohti in knjigo receptov o zdravi prehrani v drugi roki. Aja, in na glavi imamo seveda še klobuk in ray banke, da vsaj na ven zgledamo blazno kul in čisto na chill. Hja, ampak kaj se dogaja na drugi strani, to je tisto kar je zanimivo. V našem notranjem svetu je pa ponavadi cel vihar, nevihta, potresni sunki, poplave in hkrati simultani procesi usklajevanja, preverjanja, predvidevanja, iskanja rešitev… kako čimbolj učinkovito in z najmanj škode, z najmanj stroški in po možnosti z nasmeškom brez stresa preprečiti katastrofo ali sanirati morebitno škodo in posledice. Ce prevedem... kako usladiti vse nase naloge in vloge.

Kako?

V bistvu nimam pojma… Zdaj lahko nehate brati ali pa sočustvujete z mano.

Lahko pa vam povem, kako jaz to poskušam balansirati. Ne vem sicer, kakšen bi bil pravi recept, ampak če ste še z mano, vam povem mojega.

Jaz grem lepo po sistemu, vsak dan sproti. In potem je nov dan, petelinček spet naznani... in jaz sem živa, in ostali okoli mene tudi in nikjer se ni nič podrlo. Jaz bi rekla, da je to kljub zaostanku ali ne povsem pokljukanem “to do” seznamu velik uspeh. Enkrat zjutraj naredim sadno zelenjavni smoothie, drugič otrokom porinem piškot v roke, tretjič pač zaspimo in potem norimo. Ampak ok, to je lajf. Če bi bile vsak dan kot stepfordske žene, bi umrle od dolgčasa. Vsaj jaz. In po moje ljudje okoli nas tudi.  Ker se s tem kako biti to in ono hkrati v tem istem življenju, ubadam že nekaj časa, in ker sem impulzivno temperamenten človek in bi rada vse naloge in vloge opravila zdaj in to z odliko, sem potem kdaj tudi totalno lena in brezvezna, sem svoj marš in osvobodilni pohod začela s tattojem. Valda, logično!? J

Na roko sem si dala tetovirata znak za BALANCE. Ker verjamem, da v tem leži rešitev. Če nisi v balansu, potem je vsak približek k temu res napredek. In od tu sem štartala. Se moram pohvalit, mi kar gre. Počasi, ampak vseeno. Seveda me še vedno zanese in odnese, ampak to sem jaz in če bi bila povsem v ravni črti, bi se čez čas verjetno na smrt dolgočasila, zato si majhne spodrsljaje ne štejem več v slabo. Samo ne prevzemam več nerealnih bremen celega sveta in se zaradi tega tudi več ne obremenjujem. Nope.

Sedaj si celo vzmamem čas, da najprej cenim otroško podivjanost, preden jim rečem: “otroci, dovolj bo!” in potem sicer mogoče malo tudi pošizim, ker me ne ubogajo takoj, ampak ok. In vzamem si čas za kavico na sončku, za priljubljeno tv serijo ali kar mi v nekem trenutku pač sede. In si dam kdaj pa kdaj tudi prednostno vlogo. Pred vsemi in brez slabe vesti.  In ja, še vedno se trudim vse možno poštimat, ampak vmes pa uživam. In to je to.

Moj najljubši del dneva je večer. Takrat moj čas. Ko vsi zaspijo in je zrak samo moj. In kopalnica samo moja. Takrat opravim svoj ritual umirjanja. Make up dol, BEESECRET gor. Torej kljukica, koža je v ravnovesju. Malo obrazne masažice, kakšen dober komad, mogoče kdaj še grižljaj ali dva (ker grem naslednje jutro na telovdbo) in potem sem happy. In to je tudi naša pravica, naloga in vloga. Potem bodo zadovoljni tudi vsi okoli nas. Tako je. Vsaj pri meni. In to je moj recept.

Be happy =)

Deli

Ne zamudite nobene lepotne novosti več. Pustite nam svoj elektronski naslov in uživajte ob prebiranju lepotnih nasvetov.

© Medex 2017 Produkcija ENKI