18. Mar 2018
Moja mala zmaga

Čutim, da je to naše leto. Čisto zares. V vseh pogledih, predvsem v tistih, ki so potrebni sprememb, odločnosti, vztrajnosti. Že takoj po novem letu me je prevzela neka pozitivna naravnanost do tistih stvari, ki so mi bile prej naporne, težke in odveč. Sprejela sem jih za svoje, za neizbežne, kot izziv, kot korak napredka... in prisežem, da se počutim lažje in da vse neprijetno postane... no, ne ravno največji woohoo žur, ampak se stvari lotevam bolj odločno, fokusirano in ne pustim, da me tako izčrpajo. Morda niti ne bi naštevala, kaj točno imam v mislih, saj ima vsak v svojem svetu svoje breme in svoja poglavja, ki so nekje v naših mislih stalna teža in vsakič bolj težka, ko jih odlagamo ali pa želimo enostavno ignorirati.

Pa morda vseeno en primer, s katerim se med ostalim ukvarjam že dalj časa. Morda se vam bo zdelo povsem banalno, ampak tista, ki se bo prepoznala v teh zapisih ali se je morda kdaj tako počutila, bo vedela o čem govorim.

V nekem trenutku sem imela občutek, da se bo svet v katerem živim nekega dne enostavno podrl name. In to mislim povsem dobesedno. Prva in edina zares  pomembna postavka v mojem življenju je moja družina, moj dom, moji ljudje. In v nekem trenutku sem ugotovila, da doma, kjer sem najraje na svetu, nekaj ne štima. Nisem čutila tistega miru in umirjenosti, ki naj bi ga dom prinesel. Nečesa je bilo preveč. Stvari, stvari, vsepovsod stvari. Preveč vsega. Ugotovila sem, da stvari nimam tako »pošlihtanih«, kot bi si človek želel. Nenehno pospravljanje, nenehno iskanje stvari, ah. Kako je to mogoče, če vsako prosto minuto pospravljam in hkrati stopam čez kupe, ne dohajam perila, čeprav konstantno obešam in zlagam, iščem dokumente, čeprav naj bi bili vedno na zgornji polici itd. You got the picture.

Sicer sem do sedaj prav dobro funkcionirala v tem svojem svetu, v svojem sistemu in potem me je nekega dne zadelo. Tako mi ni več všeč. Kaj se dogaja? In potem... Razsvetljenje.

Kot »ata na mamo« mi je prijateljica povedala, da je ravno prebrala neko res fajn knjigo o pospravljanju in da je do sedaj vse delala narobe in tako naprej... Knjiga o pospravljanju? Hm... Pa sem si jo šla kupit, saj škodit ne more. In lahko rečem le tole: noro noro noro! Če bi bila Oprah, bi sedaj zapela: ZMAGA! SVOBODA!

Moje razmišljanje, moje bivanje, moja filozofija se je spremenila tako hitro, kot da sem čakala samo še na prave besede in argumente. Da ne dolgovezim, pospravila sem stanovanje, tako kot ga do sedaj še nisem. In ga nikoli več ne bom rabila. Enkrat za vselej. Pa ne mislim, da nikoli nisem stvari dajala stran, ampak sem to počela narobe. Skratka, po tej metodi, v stanovanju obdržiš le stvari, ki ti prinašajo srečo, ki te izpolnjujejo in so ti v veselje. Tako se doma znebiš vsega, kar te obremenjuje, ti je odveč in dom zopet postane naše malo svetišče in prostor sprostitve, lepih stvari, udobja... in oh, miru. Umirjenosti. Kako sem to pogrešala. V procesu pa sem očistila tudi svoje misli, svoj um, našla sem fokus in mirnost.

Ker se z ličenjem in kozmetiko ukvarjam že več kot 15 let, potem razumete, da do teh stvari gojim določena čustva in sem na nekatere izdelke navezana. Zato sem to kategorijo obdelala bolj proti koncu. Ker je zame težja. Doma imam ogromno omaro z kozmetičnimi izdelki in ličili, ki so se nabrala skozi leta. Za vsak slučaj, mogoče jih pa bom kdaj rabila. Saj poznate to, a ne? In da ne govorim o testerjih, hotelskih šampončkih, ostankih v flaškah. OMG je najbolj primeren komentar. Pa še ta: Kaj za vraga sem razmišljala!

Vzela sem eno veliko škatlo in ker sem sedaj že pravi profič v tem kaj si res želim obdržati in kaj ne, sem hitro napolnila škatlo s tono stvari, ki so mi kradle zrak in prostor in nehote prinašale podzavestni nemir. In veste kaj je ostalo? Samo tisto kar imam res rada. Moje malo lepotno svetišče sedaj obsega nabor ličil za osebno rabo in seveda Beesecret izdelke. Zdaj tudi njuna lepa embalaža pride lepo do izraza. Dobila sta svoje mesto, svoj prestol in to v prvi vrsti. Tako kot bi moralo biti že od začetka. Čudovito!

Spet pojem: ZMAGA!

Moja kopalniška omarica diha. Končno. In moja koža prav tako.

Če ste pridne in redne uporabnice izdelkov Beesecret ste zagotovo opazile, da je letošnja zima zaradi uporabe teh dveh izdelkov veliko bolj prijazna do naše kože. Vsaj jaz to najbolj opazim ravno zdaj, v času ko je zunaj mraz, zrak v zaprtih prostorih pa suh. In brez uporabe ustreznih izdelkov kombinacija obojega pomeni res katastrofalne pogoje za našo kožo. Zato kar vztrajno naprej in kot se reče: Vaša koža vam bo hvaležna. Pa še bolj gladka bo. Pa bolj sijoča. Pa bolj napeta. In ko vas vprašajo: »What's your secret?« Jim lepo odgovorite: »Reče se BEESECRET«.

Se beremo kmalu in vam povem, kaj se mi bo pletlo po glavi takrat.

Kiss,

Maja

Deli

Ne zamudite nobene lepotne novosti več. Pustite nam svoj elektronski naslov in uživajte ob prebiranju lepotnih nasvetov.

© Medex 2017 Produkcija ENKI