17. Dec 2017
Veseli december ali nič ni tako, kot naj bi bilo

Že kar lep čas je minil, odkar smo se nazadnje brali. No, v vmesnem času se je zgodilo marsikaj zanimivega in novega, pa tudi klasično kaotičnega in vsakdanje zapletenega. Recimo... Novi poslovni podvigi in nove otroške viroze... Kreativne stvaritve in zelo kreativni otroški nered povsod kamor stopim. Recimo zjutraj bosa na lego kocko. Je še kaj bolj neprijetnega na tem svetu?

In včasih se mi resno zdi, da se v tem norem svetu, v tem s svetlobno hitrostjo odvijajočem času izgubim nekje vmes med biti mama, žena, podjetnica, kreativka, kuharica, čistilka, prijateljica, svetovalka, mislim da znoriš! Koliko nalog smo si naložile, ni čudno, da včasih kompas več ne kaže prav. To naštevam samo zato, da še črno na belem vidim, kaj vse naj bi ženske počele. In to ne tako, malo na pol, ampak se razume, da moramo biti odlične, vrhunske, tako dobre, da smo zadovoljne. Kar pa ni najlažje, saj smo si same postavile kriterije odličnosti precej visoko.

In v vsej tej čorbi nalog in vlog se je kljub misiji nemogoče potrebno vsaj za trenutek ustaviti in pomisliti nase. Po domače, potrebno se je vsaj malo pockrljati. Vsaj za začetek in konec dneva. Jaz sem svoje, čisto egoistiično zadovoljstvo našla v izdelkih Beesecret. Pred odkritjem le-te sem si govorila: »Moram si vzeti čas in se malo pozanimati, kaj je res dobro, da pri teh letih, ne bom uporabljala negovalne kozmetike tja v tri dni, za prazen nič«. Pa če smo iskreni, kdaj bi si vzela ta čas? Hvala, hvala, hvala da me je ta skrivnost iz Medexa našla sama. Omg, koliko časa sem prišparala! In denarja tudi. Tako sem vsaj pri enem področju popolnoma mirna, ker imam trden dokaz, da delam nekaj dobrega zase.  Moja koža je zadovoljna, kar lahko opazujem na lastne oči. To je morda le malenkost, ampak saj je to velikokrat dovolj, da se bolje počutimo. Da smo bolj pripravljene na nove bitke in predvsem zmage.

Če se vrnem malo nazaj, predlagam, da znižamo kriterije tam kjer to ni tako pomembno in odličnost dosegamo tam, kjer se splača boriti. Verjetno so prednostna področja vsakomur druga, sem pa prepričana, da moramo biti v prvi vrsti zadovoljne same s seboj, saj potem lahko premikamo gore. Kaj gore, svet!

Hja, sem prej pozabila omeniti ... Ste že opazili, da je december? Ja, kam je pa šel november? Jaz ne vem kaj se dogaja, ampak zdi se mi, da nekdo koledar hitreje obrača. No, ni le december, ampak smo skoraj že čez polovico. Kaj?! Kdaj?! Zdaj gre pa zares.

3...2...1... Hitrostna dirka teka čez ovire se začne ZDAJ! ... ob spečenih piškotih (da bo ja doma lepo dišalo), nakupovanju daril, ob seštevanju in odštevanju in praznenju bančnega računa, ki že slabo vpliva na naše zdravje, ob popolno okrašeni mizi z adventnim vencem, ki smo ga po možnosti seveda premišljeno ustvarile same, ob res posebnih bunkah na smreki, obiskih predstav in dogodkov vseh dobrih mož, ob katerem te otroci sprašujejo, zakaj je toliko božičkov in dedkov mrazov. »A ni samo en? Zakaj ima pa danes take brke? Zakaj pa mi prinese darilo sem, če mi ga že tja?« Jaz pa v sebi ponavljam mantro: »Nič ne bo narobe, če ne bo vse čisto tako kot naj bi bilo!« Aaaaaaa! Torej, globok vdih... In globok izdih!

Vse to, pa vmes še druženja... z eno ekipo frendic in z drugo... in družinsko... in po parih...in lučke... in ladjica po Ljubljanici... in...in...in... visoke pete in popoln make up in STOP!

Tukaj pa pridem jaz na vrsto

Res, da se z ličenjem ukvarjam že približno petnajst let, ampak odkar svoj čas porazdeljujem še na dva mala člane, sem se odlično »zverzirala« v hitrostnem ličenju. Če sem popolnoma iskrena, to zgleda tako, da moja mami reče: »Če bi tebe sedaj nekdo gledal, ne bi nikoli verjel, da si vizažistka«. Res sem, če je kriza, malo poenostavila zadeve, zato vam v nadaljevanju predajam nekaj navodil, za hitrostno ličenje, ki v hektičnem decembru upam, da pridejo prav.

1. Vnaprej določite enega ali dva univerzalna decembrska looka, tako se boste izognile stresnemu vprašanju »kako naj se naličim zraven takšnega stylinga?«. Razmislite, kaj vam bolje pristoji, poudarjene oči ali ustnice. Tako čas, ki ga imate, posvetite tistemu delu obraza, ki je bolj pomemben, ostalo pa dokončajte v dvigalu (recimo glos na ustnice), če je res panika, pa finiš še na rdečem semaforju.

2. Uporabljajte vododporno maskaro, ki bo obstojna od jutra do jutra in se ne bo zgodilo, da je je več pod očmi kot na trepalnicah. Za oči uporabljajte kvalitetne čopiče, saj z res dobrimi čopiči hitreje in lepše nanesemo senčilo in ga lepše zabrišemo. Za bolj svež videz in učinek večjih oči si v notranji del spodnje veke zarišite bež obrobo, za bolj izrazit in poudarjen videz pa črno.

3. Uporabljajte dolgoobstojne šminke, saj bodo od vas zahtevale veliko manj popravljanja in pozornosti v tem smislu. Šminko, ki jo boste uporabili, si lahko kar s prsti enakomerno nanesete tudi na lica. Tako zelo na hitro ustvarite skladen videz z glow učinkom. Svetleče senčilo, pa poleg na veke potapkajte še po lični kosti za bolj glamurozno vzdušje.

Kaj še?

4. Aha, uporabljajte kremni eyeliner, saj pri tem ni možnosti, da vam roko odpelje po svoje in ste potem na točki nič, ko je treba vse očistiti in pričeti znova. Za dodatek decembrskih bleščic pa sem odkrila odlično rešitev – tekoče bleščice. Nanesem si jih na veke ali ustnice, kjer potem tekočina izhlapi in ostanejo le drobne bleščice. Brez raztresenosti vse naokrog po obrazu in obleki.

In še zadnje, nujno navodilo.

5. Pod ličila vedno nanesem Beesecret izdelke. Še posebej v zimskem času so odlična hrana moji koži, make up pa je bolj prožen in obstojen. To je win-win kombinacija.

Zdaj pa vam želim lep, miren, nestresen, nadvse prijeten in popoln praznični čas v družbi tistih, ki zares štejejo in so za vas pomembni!

Pa lep make up in negovano kožo. Še ni prepozno, da kakšnemu od dobrih mož pišete pismo in si zaželite Beesecret izdelke. Pridne ste bile, dobri možje pa imajo tudi svoje »veze« vsepovsod.

Kisses,

Maja

Deli

Ne zamudite nobene lepotne novosti več. Pustite nam svoj elektronski naslov in uživajte ob prebiranju lepotnih nasvetov.

© Medex 2017 Produkcija ENKI